:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 1. 15:39

Walter Hewlettet nem jelölték a HP igazgatótanácsába

Walter Hewlett
Walter Hewlett
A Hewlett-Packard igazgatótanácsa ma nyilvánosságra hozta az igazgatótanácsi tagságra jelöltek listáját, amely -- némileg meglepő módon -- nem tartalmazza a társalapító William Hewlett fiát, Waltert.

Az igazgatótanács döntése Walter Hewlett és a vállalat "nem éppen felhőtlen" viszonya alapján született. Mint ismeretes, Walter Hewlett a Compaq tervezett felvásárlásának legnagyobb ellenzője, aki az elmúlt hónapok során agresszív reklámhadjáratot folytatott az akvizíció ellen, amely során többször is bírálta a HP vezetését, az igazgatótanácsot valamint a vállalat elnök-vezérigzgatójának, Carly Fiorinának a tevékenységét.

A HP részvényesei március 19-én szavaztak a felvásárlásról, ezután Hewlett választási csalás gyanújával beperelte a céget, mondván: a HP az utolsó pillanatban szavazatokat vásárolt a részvényesektől. A cég március 28-án kiadott közleményében alaptalannak nevezte Hewlett vádjait.

"Az igazgatótanács elnökének, Carly Fiorinának unszolására a szavazás után azonnal találkoztam Walter Hewlettel, hogy egyeztessük, a jövőben milyen módon tudunk együttműködni" -- nyilatkozta az igazgatótanácsi jelölőbizottság elnöke, Sam Ginn. "A jelölőbizottság, a HP igazgatótanácsa és más magas rangú HP vezetők március 27-én találkoztak, hogy a folytatásról tanácskozzanak. Ezeken a rendezvényeken Walter Hewlett olyan kijelentéseket tett és olyan magatartást tanúsított, ami alapján a jelölőbizottság egyhangúlag úgy határozott, nem jelöli őt az igazgatótanácsba."

A március 19-i szavazás lezárása után Walter Hewlett úgy nyilatkozott, hogy a Compaq felvásárlása után is szívesen dolgozna a HP igazgatótanácsában. "Továbbra is szeretnék az igazgatótanácsban maradni... Hiszem, hogy értékes tagja leszek" -- mondta Hewlett.

A HP részvényeseinek éves gyűlése április 26-án esedékes. Amennyiben addigra lezárul a HP-Compaq akvizíció, a HP a következőket jelöli az igazgatótanácsba: Philip Condit, Patricia Dunn, Carleton Fiorina, Sam Ginn, Richard Hackborn, George Keyworth és Robert Knowling Jr. Ha az akvizíció nem zárulna le, a jelölőbizottság a következőket jelöli: Condit, Dunn, Fiorina, Ginn, Hackborn, Keyworth, Knowling és Robert Wayman.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.