Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 27. 17:33

Újabb háború robbanhat ki az internetböngésző szoftverek piacán

Az Internet Explorer webböngésző legújabb verziója már közel harmadát birtokolja a böngészőszoftverek piacának -- állítja egy ma nyilvánosságra hozott felmérés.

Az Internet Explorer webböngésző legújabb verziója már közel harmadát birtokolja a böngészőszoftverek piacának -- állítja egy ma nyilvánosságra hozott felmérés.

Az augusztusban kiadott szoftver a megjelenés után első hétben mindössze 2,4 százalékos részesedést szerzett, mára azonban a piac 30,4 százalékát tartja a kezében. Érdekesség, hogy az Internet Explorer 6 még így is csak a második legnépszerűbb böngésző, az első helyet továbbra is az Internet Explorer 5 birtokolja.

Az AOL Time Warner Netscape böngészője a harmadik helyre szorult vissza, a szoftver piaci részesedése mindössze 7 százalék. Az IE6 megjelenése előtt a Netscape részesedése 12 százalék volt.

A jövőben azonban megszakadhat a Netscape "sikertelenségi szériája", ugyanis a világ legnagyobb internetszolgáltatója, az America Online a tervek szerint a jövőben megjelenő telepítőcsomagjaiba az Internet Explorer helyett a Netscape-et építi be.

"A Netscape 6 a felhasználók szerint lényegesen jobb, mint a vállalat korábbi böngészői" -- mondta Geoff Johnston, a szóban forgó felmérést végző StatMarket marketingért felelős alelnöke. "Ha az AOL valóban lecseréli az Internet Explorert és a Netscape is fejlődik egy kicsit, újabb böngészőháború kezdődhet."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról