Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 26. 11:06

Nyáron jelenik meg a GameCube-ra írt Mario játék, a Super Mario Sunshine

A Nintendo bejelentette, hogy legnépszerűbb főhőse, a bajuszos vízvezetékszerelő Mario idén nyáron lesz látható a cég legújabb konzolján.

A Nintendo bejelentette, hogy legnépszerűbb főhőse, a bajuszos vízvezetékszerelő Mario idén nyáron lesz látható a cég legújabb konzolján.

A GameCube gépre írt Super Mario Sunshine a tervek szerint augusztus 26-tól lesz kapható az üzletekben. Érdekesség, hogy a tervek szerint a Super Mario Sunshine előbb lesz kapható az Egyesült Államokban, mint Japánban. A tavaly szeptemberben debütált GameCube konzol volt az első a vállalat történetében, amely Mario játék nélkül jelent meg. A rajongók kénytelenek voltak beérni Luigival, Mario testvérével.

Mario figuráját az 1981-ben megjelent a Donkey Kong nevű játékban láthatták először a videojátékok szerelmesei. Azóta a barátságos vízvezetékszerelő számos nagy sikerű játékban szerepelt, de még rajzfilmet és mozifilmet is forgattak róla, illetve vele.

A Nintendo számos olyan figurával rendelkezik, amelyek segítségével az egészen fiatalokat is le tudja ültetni a konzoljai elé. Szakértők szerint ezek a figurák -- Mario, Pokémon, stb. -- a kulcsai a GameCube sikerének a PlayStation 2-vel, illetve az Xboxszal vívott harcban.

A GameCube szeptember 14-én jelent meg Japánban, november 18. óta kapható az Egyesült Államokban és május 3-án debütál Európában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról