:

Szerző: Ady Krisztián

2002. március 26. 10:35

Elsőként csapott le a rendőrség illegális DVD-másolókra az USA-ban

[CDR-Info] Egy illegális DVD-másoló lakásra csapott le New Yorkban a rendőrség az elmúlt hét péntekén, közölte a kiadókat tömörítő szövetség a sajtóval tegnap. A rendőrségnek a Motion Picture Association of America (MPAA) szövetség segített a Bronx negyedben található lakásban folytatott illegális tevékenység lefülelésében. Az utóbbi években egyre több rajtaütést hajtott végre a rendőrség illegális adathordozók, VHS-kazetták, CD-lemezek másolóin, de ez az első eset, hogy DVD-lemezek másolását sikerült lefülelni.

[CDR-Info] Egy illegális DVD-másoló "lakásra" csapott le New Yorkban a rendőrség az elmúlt hét péntekén, közölte a kiadókat tömörítő szövetség a sajtóval tegnap. A rendőrségnek a Motion Picture Association of America (MPAA) szövetség segített a Bronx negyedben található lakásban folytatott illegális tevékenység lefülelésében. Az utóbbi években egyre több rajtaütést hajtott végre a rendőrség illegális adathordozók, VHS-kazetták, CD-lemezek másolóin, de ez az első eset, hogy DVD-lemezek másolását sikerült lefülelni.

A filmipart az utóbbi időben az online kalózkodás aggasztja leginkább, hiszen filmek százai cserélnek gazdát, töltődnek le nap mint nap file-cserélő alkalmazások segítségével, FTP szerverekről. A szövetség erői ennek ellenére továbbra is a valós, fizikai kalózkodás megakadályozására irányulnak. Az MPAA becslése szerint durván 3 milliárd dolláros kárt okoznak ezek az illegális másolatok évente. A másolt videók, DVD-lemezek többsége pedig Ázsiában készül.

A rajtaütés során egy igen kis halat sikerült kifogni: a rendőrség tájékoztatása szerint két számítógépet, 15 DVD-írót és 1208 illegális másolatot foglaltak le 5200 dollár készpénz mellett. Csupán egyetlen embert tartóztattak le.

Ez a fogás eltörpül a tavalyi angliai rekord mellett, ahol videokazettákat másoló valóságos üzemre csapott le a rendőrség: az angliai laboratóriumban több mint 1100 videofelvevő gyártotta az illegális másolatokat.

A lefoglalt DVD-k között több, még meg sem jelent DVD-film található, mint például a Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége, vagy a "Training Day" és "Ali" című filmek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.