Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 25. 15:10

Végre az amerikai boltokban a Handspring Treo

A Handspring bejelentette, hogy immáron az amerikai üzletekben is kapható PDA-telefonja, a Treo. A készülék a Best Buy, Staples, CompUSA, Frys Electronics, J&R üzletekben vásárolható meg.

A Handspring bejelentette, hogy immáron az amerikai üzletekben is kapható PDA-telefonja, a Treo. A készülék a Best Buy, Staples, CompUSA, Fry's Electronics, J&R üzletekben vásárolható meg.

Bár a Treo már korábban megjelent az amerikai piacon, egészen eddig csak a Handspring weboldaláról lehetett megrendelni. A billentyűzettel nem, de Graffiti kézírásfelismeréssel rendelkező Treo 180g változat továbbra is csak az interneten rendelhető meg.

A Treo ára Cingular Wireless vagy VoiceStream mobiltelefonos előfizetéssel 399 dollár, előfizetés vásárlása nélkül 549 dollárt kérnek érte. Akik Visor kéziszámítógépükhöz megvásárolták a VisorPhone modult, előfizetés nélkül is 399 dollárért vehetik meg a Treot.

A Handspring Treo egy kétsávos (GSM900/1900 illetve Európában GSM900/1800) mobiltelefont foglal magában és kompatibilis a GPRS szabvánnyal. A gép "lelke" egy Motorola Dragonball VZ processzor, amely 33 MHz-en ketyeg, a memória mérete pedig 16 MByte. A készüléket a Palm OS operációs rendszer 3.5 verziója működteti.

a címlapról