Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 18. 15:28

Júniusban érkezik a Thera nevű, Pocket PC-alapú mobiltelefon

[CNET] Az Egyesült Államok legnagyobb mobilszolgáltatói közül a VoiceStream és a Verizon is forgalmazni fogja az a Thera nevű készüléket, amelyet a Windows for Pocket PC 2002 Phone Editon operációs rendszer működtet.

[CNET] Az Egyesült Államok legnagyobb mobilszolgáltatói közül a VoiceStream és a Verizon is forgalmazni fogja az a Thera nevű készüléket, amelyet a Windows for Pocket PC 2002 Phone Editon operációs rendszer működtet.

A Thera először júniusban mutatkozik be a Verizon kínálatában, júliustól pedig a VoiceStream is árulja majd a készüléket, amelynek az ajánlott kiskereskedelmi ára 800 dollár.

Az ősszel megjelent Pocket PC 2002 operációs rendszer alapjaira épülő Phone Edition a Microsoft szerint három területen szolgál lényeges újdonságokkal. Egyfelől tökéletesen integrálja a mobiltelefonok funkcióit és a Pocket PC kéziszámítógépek képességeit. Másodsorban fejlett mobiltelefon-funkciókat kínál, többek között egyszerű tárcsázást, hívásnaplózást, hívófél-azonosítást, gyorshívást, konferenciabeszélgetést és kihangosítást.

A Microsoft szerint tökéletesen sikerült integrálni az email, illetve SMS-küldést és -fogadást, például a beérkezett email és SMS üzenetek azonos "Inboxban" tárolódnak el. A kényelmi funkciók között egyedileg testreszabható csengőhangok is szerepelnek -- ehhez csupán egy általunk kívánt .WAV formátumú állományt kell feltölteni a telefonba.

Harmadrészt fejlesztettek a kapcsolódási képességeken, a PPC Phone Edition immáron többféle WAN-t és Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolatot is támogat, sőt, lehetőség van az adatokat akár távolról, a készülékekbe épített GSM vagy GPRS hálózaton keresztül szinkronizálni.

Bár a Thera megjelenési ideje már biztosnak mondható, a gyártó még semmiféle technikai specifikációt nem tett közzé, csupán annyit tudhatunk, hogy a készülék az Egyesült Államokban elterjedt CDMA hálózati technológiát használja majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról