Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 18. 12:08

CeBIT: A szervezők kitiltották a kiállításról a PlayStation 2 konzolokat

[CeBIT] A Microsoft panasza nyomán a Sony kénytelen volt eltávolítani a PlayStation 2 konzolokat a CeBIT kiállításról.

[CeBIT] A Microsoft panasza nyomán a Sony kénytelen volt eltávolítani a PlayStation 2 konzolokat a CeBIT kiállításról.

A Microsoft a napokban lezajlott európai premier ellenére csak vitrinben mutatta be konzolját, az Xboxot. Ezzel szemben a Sony egy 100 négyzetméteres pavilont állított fel a PlayStation 2 kedvéért, ahol a látogatók kedvükre játszhattak az ott kiállított 27 konzolon.

A CeBIT szabályzata szerint azonban ez tilos, ugyanis a szervezők szerint ez egy üzleti kiállítás, ahol szórakoztatóelektronikai termékeknek és játékprogramoknak nincs helye. A Microsoft nyomására a kiállítást szervező Deutsche Messe AG végül eltávolíttatta a PlayStation 2 konzolokat a Sony standjáról.

"A PlayStation 2 nagy szálka egy bizonyos cég szemében" -- mondta Olaf Pempel, a Sony közönségkapcsolatokért felelős munkatársa. "Nagyon meglepődtünk ennek a cégnek a dühös reakcióján" -- nyilatkozta Udo Freialdenhoffer, a Sony szóvivője. "Az utóbbi két kiállításon is bemutattuk a PlayStation 2-t és nem érkezett panasz."

"A Sony áldozatnak állítja be magát, minket meg rossz színben igyekszik feltüntetni" -- mondta a Microsoft képviselője. "Nem hiszem, hogy egy demóhoz 27 PlayStation 2-re lenne szükség. Mi is szívesen szerveztünk volna egy nagy eseményt az Xbox köré, de a szabály az szabály."

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.