Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 12. 10:02

Walter Hewlett cáfolja, hogy a legnagyobb befektetők támogatnák a HP-Compaq ügyletet

A Hewlett-Packard elnöke, Phil Condit szerint a Compaq küszöbön álló felvásárlása egyre nagyobb támogatottságnak örvend a legnagyobb részvényesek körében.

A Hewlett-Packard elnöke, Phil Condit szerint a Compaq küszöbön álló felvásárlása egyre nagyobb támogatottságnak örvend a legnagyobb részvényesek körében.

"Hiszem, hogy a húsz legnagyobb részvényes jelentős többsége támogatja az ügyletet" -- mondta Condit hétfőn egy újságíróknak és elemzőknek rendezett tájékoztatón. "Egyes cégek maguk végezték el az elemzéseket és döntöttek, mások egyelőre várnak és később döntenek. A vezetőség tagjao találkoztak a befektetőkkel és kedvező híreket hoztak."

A HP részvényeseinek március 19-én kell szavazniuk arról, létrejöjjön-e a számítástechnika történetének legnagyobb felvásárlása, a Hewlett-Packard és a Compaq 22 milliárd dollár értékű fúziója. Egyelőre még lehetetlen lenne megjósolni a szavazás kimenetelét.

Walter Hewlett, a vállalatot alapító William Hewlett fia, a felvásárlás legnagyobb ellenzője közleményben reagált a HP elnökének nyilatkozatára.

"A legnagyobb húsz befektetővel folytatott tárgyalásunk alapján azt kell mondjam, a HP nyilatkozata téves" -- írja Hewlett, hozzátéve, hogy a 6,8 millió HP részvénnyel rendelkező Wells Fargo is az ügylet ellen fog szavazni. Az alapítók családjain kívül a legnagyobb amerikai nyugdíjalap és az egyik legnagyobb kanadai nyugdíjalap is nyíltan az akvizíció ellenében foglalt állást.

A HP vezetőségének tagjai eközben azt fontolgatják, lemondjanak-e abban az esetben, ha a részvényesek elutasítják a Compaq felvásárlását.

a címlapról