:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 11. 10:05

Egyes japán kereskedők átmenetileg felfüggesztették az Xbox árusítását

A játéklemezek összekarcolásával kapcsolatos problémák miatt számos japán kereskedő átmenetileg felfüggesztette az Xbox értékesítését.

A játéklemezek összekarcolásával kapcsolatos problémák miatt számos japán kereskedő átmenetileg felfüggesztette az Xbox értékesítését.

Mint ismeretes, számos Xbox-vásárló arról panaszkodott, hogy a konzol DVD-meghajtója összekarcolja a lemezeket amelyek azután használhatatlanná válnak. A Microsoft azóta bejelentette, hogy feltétel nélkül kicseréli a hibás készülékeket. Azóta az üzletekben ismét kapható a konzol.

A Laox nevű áruházlánc képviselője elmondta, hogy csupán egy napra függesztették fel az árusítást, ugyanis nem volt világos, a Microsoft visszahívja-e a konzolt.

A vállalat képviselője szerint a csereakció nem minősíthető visszahívásnak ugyanis csak korlátozott számú konzolt érint a vélt vagy valós hiba. A Microsoft mindezidáig nem tudta azonosítani a probléma eredetét. A cég szóvivője hozzátette, hogy a karcolások ráadásul a lemezek élén keletkeztek és nem befolyásolják azok használhatóságát. Hogy mennyibe kerül a cégnek a konzok és szoftverek cseréje, azt egyelőre nem tudni.

Japán források szerint eddig összesen kevesebb, mint 600 panasz érkezett a karcos lemezekkel kapcsolatban. A Microsoft a megjelenést követő hétvégén közel 125 ezer Xboxot és mintegy 200 ezer játékprogramot adott el Japánban.

Mint ismeretes, az Xbox február 22. óta kapható Japánban, mégpedig 34800 jenes áron. A konzol ellenfelei, a Sony PlayStation 2 és a Nintendo GameCube 35000 és 25000 jenért vásárolhatók meg. Elemzők szerint az Xbox akkor is sikeres lehet, ha Japánban némileg gyengébben fogy a vártnál, ugyanis az ország "csak" negyedét teszi ki az évente 20 milliárd dolláros konzolpiacnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.