Szerző: Vörös Péter

2000. április 18. 09:04

A Microsoft úgy döntött, hogy lesz Novell és Banyan-támogatás a Windows 98 utódjában, a Windows Me-ben

Úgy tűnik, hogy a vevők és az iparág véleménye ezúttal is nyomott a latba és az eredeti tervekhez képest mégis lesz operációs rendszer szintű Novell ill. Banyan-támogatás a várhatóan még az idén megjelenő Windows Me-ben. A múlt héten közzétett Windows Me Beta 3-t már Novell Netware támogatással szállította az MS. Ezáltal úgy tűnik, hogy tényleg a Windows 98 utódja lesz a Windows Me - az MS tehát belátta, hogy a jelenlegi körülmények között nem tanácsos az eredetileg tervezett módon a cég hálózati szoftverei felé terelni a dologban főként érintett kisvállalati ill. otthoni üzleti felhasználókat (small office home office / SOHO piac). A szakértők szerint logikus lépésről van szó: a cégnek igazából csak vesztenivalója volt a Novell támogatás elhagyásából - nyernivalója szinte egyáltalán nem ...
A Windows Me megjelenése az MS szerint a második félévre várható, egyes források szerint a cég már júniusban leszállítja a végső kódot a gyártáshoz, azaz még az iskolai szezon kezdése előtt megjelenhet az utolsó (?) Windows9x-alapú MS op rendszer.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról