Szerző: Ady Krisztián

2002. február 25. 11:17

Díjat nyertek az NVIDIA Xbox konzolba tervezett processzorai

Az NVIDIA a napokban jelentette be, hogy a Microsoft Xbox konzoljába tervezett processzorai elnyerték a Microprocessor Report kiadóinak Best Gaming Chip Set of 2001 díját. Az Xboxban található megoldás az Xbox Graphics Processing Unit (XGPU) és az Xbox Media Communications Processor (MCPX) processzor együtteséből áll, s nyújt -- a cég szerint -- felülmúlhatatlan grafikai és audioélményt. A díjat a Microprocessor Report elemzőcsoportja nyújtotta át a cégnek a negyedszer megrendezett Analysts Choice Awards rendezvényen.

HIRDETÉS

Az NVIDIA a napokban jelentette be, hogy a Microsoft Xbox konzoljába tervezett processzorai elnyerték a Microprocessor Report kiadóinak "Best Gaming Chip Set of 2001" díját. Az Xboxban található megoldás az Xbox Graphics Processing Unit (XGPU) és az Xbox Media Communications Processor (MCPX) processzor együtteséből áll, s nyújt -- a cég szerint -- felülmúlhatatlan grafikai és audioélményt. A díjat a Microprocessor Report elemzőcsoportja nyújtotta át a cégnek a negyedszer megrendezett "Analyst's Choice Awards" rendezvényen.

"Az NVIDIA mérnökei az Xbox processzorait alig 14 hónap alatt készítették el a tervrajzoktól az első működő rendszerekig" -- mondta Dan Vivoli, az NVIDIA alelnöke. "Ezen ambíciózus és agresszív feladat végrehajtása bizonyíték az NVIDIA mérnökeinek kivételes képességeire. Ez az elismerés tovább ösztönöz bennünket, hogy továbbra is az élen maradjunk úttörő terveinkkel."

A Microsoft Xbox konzol igen erőteljes az NVIDIA XGPU grafikus processzorának és az MCPX médiaprocesszornak köszönhetően. Az XGPU több mint 60 millió tranzisztorból áll, 3D-s képességei az asztali gépekbe szánt megoldásokat is lekörözik, teljesítményéről nem is beszélve. Az MCPX két digitális jelfeldolgozó processzorból (DSP) áll, melyek összesen 4 milliárd művelet elvégzésére képesek másodpercenként. Az MCPX felel az audió mellett a perifériák kezeléséért és a hálózati funkciókért is.

A Microprocessor Report elemzői minden évben több mint 100 mikroprocesszort, DSP-t, és egyéb célhardvert tesztelnek le, szemlélnek meg, s ezek közül választják az elmúlt időszak legjelentősebb alkotását. A nevezettek listája az mdronline.com weboldalon tekinthetők meg.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.