:

Szerző: Ady Krisztián

2002. február 25. 11:17

Díjat nyertek az NVIDIA Xbox konzolba tervezett processzorai

Az NVIDIA a napokban jelentette be, hogy a Microsoft Xbox konzoljába tervezett processzorai elnyerték a Microprocessor Report kiadóinak Best Gaming Chip Set of 2001 díját. Az Xboxban található megoldás az Xbox Graphics Processing Unit (XGPU) és az Xbox Media Communications Processor (MCPX) processzor együtteséből áll, s nyújt -- a cég szerint -- felülmúlhatatlan grafikai és audioélményt. A díjat a Microprocessor Report elemzőcsoportja nyújtotta át a cégnek a negyedszer megrendezett Analysts Choice Awards rendezvényen.

Az NVIDIA a napokban jelentette be, hogy a Microsoft Xbox konzoljába tervezett processzorai elnyerték a Microprocessor Report kiadóinak "Best Gaming Chip Set of 2001" díját. Az Xboxban található megoldás az Xbox Graphics Processing Unit (XGPU) és az Xbox Media Communications Processor (MCPX) processzor együtteséből áll, s nyújt -- a cég szerint -- felülmúlhatatlan grafikai és audioélményt. A díjat a Microprocessor Report elemzőcsoportja nyújtotta át a cégnek a negyedszer megrendezett "Analyst's Choice Awards" rendezvényen.

"Az NVIDIA mérnökei az Xbox processzorait alig 14 hónap alatt készítették el a tervrajzoktól az első működő rendszerekig" -- mondta Dan Vivoli, az NVIDIA alelnöke. "Ezen ambíciózus és agresszív feladat végrehajtása bizonyíték az NVIDIA mérnökeinek kivételes képességeire. Ez az elismerés tovább ösztönöz bennünket, hogy továbbra is az élen maradjunk úttörő terveinkkel."

A Microsoft Xbox konzol igen erőteljes az NVIDIA XGPU grafikus processzorának és az MCPX médiaprocesszornak köszönhetően. Az XGPU több mint 60 millió tranzisztorból áll, 3D-s képességei az asztali gépekbe szánt megoldásokat is lekörözik, teljesítményéről nem is beszélve. Az MCPX két digitális jelfeldolgozó processzorból (DSP) áll, melyek összesen 4 milliárd művelet elvégzésére képesek másodpercenként. Az MCPX felel az audió mellett a perifériák kezeléséért és a hálózati funkciókért is.

A Microprocessor Report elemzői minden évben több mint 100 mikroprocesszort, DSP-t, és egyéb célhardvert tesztelnek le, szemlélnek meg, s ezek közül választják az elmúlt időszak legjelentősebb alkotását. A nevezettek listája az mdronline.com weboldalon tekinthetők meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.