:

Szerző: Vörös Péter

2000. április 18. 07:33

Jól sikerült a Deutsche Telekom/T-Online tőzsdei bevezetése - dacára a nem túl jó európai tőzsde helyzetnek

A Deutsche Telekom a T-Online (a "német Matávnet") 10%-át értékesítette a bevezetés során. A részvények bevezető ára 27 euró volt, a részvények tegnap elérték a 34,1 eurót is. Ezzel a T-Online piaci értéke 37,9 milliárd eurón állt tegnap. A T-Online a Neuer Markt német technológiai index legnagyobb részvényévé lépett elő.
A befektetők pénteken még 29-30 eurós bevezető árra számítottak, de miután a "nagy vízen túlról" kiábrándító tőzsdei hírek érkeztek, a Deutsche Telekom végül az alacsonyabb bevezetési ár mellett döntött.
Tavaly a T-Online közel megkétszerezte forgalmát (428 millió euró lett a 'végeredmény'), de veszteséges volt (7 millió euró). Az előfizetők száma kb. 5,3 millió. Németországban a lakosság 15%-ának van Internet hozzáférése, tehát még bőven vannak otthoni lehetőségei is a cégnek. A T-Online egyelőre Németországon kívül Ausztriában és Franciaországban (itt a Club Internet-et vásárolta fel) tevékenykedik, de a tervek között van a megjelenés Nagy-Britanniában és Olaszországban is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.