Szerző: Vörös Péter

2002. február 4. 16:08

A Corel gyenge negyedik negyedévet zárt, az éves eredmények vegyesek

[Reuters] A kanadai Corel pénteken közzétette negyedéves eredményeit, a cég forgalma csökkent, vesztesége növekedett.

[Reuters] A kanadai Corel pénteken közzétette negyedéves eredményeit, a cég forgalma csökkent, vesztesége növekedett.

A november 30-án zárult negyedik pénzügyi negyedévben a cég forgalma 31,6 millió $-ra esett vissza az előző év hasonló időszakában elért 40,4 millió $-hoz képest. A cég negyedéves vesztesége 10,7 millió $ (részvényenként 14 cent), szemben az egy évvel korábbi 8,6 millió $-ral (részvényenként 12 centtel).

A First Call által reprezentált elemzők részvényenként 2 centes nyereségre számítottak. A cég negyedéves eredményeiben benne van az a 8,5 millió $-os egyszeri költség, amely a Micrografx integrálásával kapcsolatos. A Corel hivatalosan október 30-án zárta le a Micrografx akvizícióját.

Derek Burney, a cég elnök-vezérigazgatója elemzőknek elmondta, hogy a "jelenlegi gazdasági körülmények jelentős szerepet játszottak a cég gyenge eredményében. Ezenkívül számos egyszeri költség rontotta az eredményeket, így a nemrég zárult akvizíció és végkielégítések".

A Corel vezetői megerősítették a 2002-es pénzügyi évvel kapcsolatos decemberi előrejelzéseket. A cég szerint a jelenlegi pénzügyi évben 23-31 millió $-os veszteséget fog elérni a Corel, a forgalom viszont 170-180 millió $-ra fog emelkedni. Az új pénzügyi év első negyedévében az előrejelzések szerint 30-35 millió lesz a cég forgalma.

A Corel közölte, hogy várhatóan március közepéig lezárul a SoftQuad Software korábban már bejelentett akvizíciója.

A pénzügyi év egészében a Corel nettó vesztesége 7,3 millió $ (részvényenként 10 cent) volt, szemben az előző évben elért 55,3 millió $-os (részvényenként 80 centes) veszteséggel. A forgalom azonban 157,5 millió $-ról 134,3 millió $-ra esett vissza a 2001-es pénzügyi évben.

A cég részvényárfolyama pénteken 0,055$-ral (2,98%-kal) 1,90$-ra emelkedett, az eredményeket a Corel a tőzsdei zárás után tette közzé. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 1,75-3.95 között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról