Szerző: Vörös Péter

2002. január 31. 13:19

A Fuji Photo új, csúcskategóriájú digitális fényképezőgépeket mutatott be

[CNET] A Fuji Photo Film szerdán három új csúcskategóriájú digitális kamerát mutatott be. Az új termékek célja az, hogy a magas presztízsű, bár alacsony forgalmú szegmensben arasson sikereket a cég.

[CNET] A Fuji Photo Film szerdán három új csúcskategóriájú digitális kamerát mutatott be. Az új termékek célja az, hogy a magas presztízsű, bár alacsony forgalmú szegmensben arasson sikereket a cég.

A legolcsóbb új modell a FinePix F601, ennek felbontása 3,1 megapixel. Az F601-et áprilisban dobja piacra a cég 599$-os áron. A kamerával természetesen lehetőség lesz video- és hanganyag felvételére is, valamiint mellékelnek hozzá egy dokkolóállomást (docking cradle), amely leegyszerűsíti az akkumulátor feltöltését és a fényképek áttöltését a PC-be.

A FinePix termékcsalád további két új tagja az S602 és az S2 Pro, ezeket kifejezetten profi fotósoknak szánja a Fuji.

A cég nem tette közé ezek árát, csak annyit árultak el, hogy az S602 (jobbra) júniusban kerül piacra, míg az S2 Prót (balra) egy egyelőre meg nem határozott időpontban dobják piacra a második félévben.

Chris Chute, az IDC piackutató cég egyik elemzője elmondta, hogy mindhárom új modell kívül esik a piac legnagyobb részét adó, 299-399$-os, 2 megapixeles tartományon. Chute megjegyezte, hogy az F601 dokkolóállomása utánozza az Eastman Kodak úttörő megoldását, amelyet egyébként már a Hewlett-Packard is lemásolt az utóbbi időkben -- a Kodaknak sikerült eladásait növelni, most a Fuji is ebben reménykedik. Chute azonban úgy véli, hogy ez nem fog sikerülni a Fujinak, mivel náluk egy jóval drágább terméknél jelenik meg ez a funkció.

Chute ezzel együtt azt várja, hogy a most bemutatott modellek egyes funkciói még az idén átkerülnek olcsóbb modellekbe is.

Az IDC legfrissebb felmérésében a Fuji az ötödik helyen áll az USA digitális fényképezőgép piacán, a Sony, az Olympus, a Hewlett-Packard és a Kodak mögött. A globális eladások alapján a Fuji a harmadik helyen áll az InfoTrends felmérése szerint, a Sony és az Olympus mögött.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 13:08

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.