:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 31. 11:29

A Nintendo Kínában gyártaná a GameCube konzolokat

A vállalat szóvivőjének nyilatkozata szerint a Nintendo komolyan fontolgatja, hogy Kínába telepítse a GameCube konzol gyártását.

A vállalat szóvivőjének nyilatkozata szerint a Nintendo komolyan fontolgatja, hogy Kínába telepítse a GameCube konzol gyártását.

A japán konzolgyártó jelenleg a szigetországban állítja elő a konzolokat, a kínai termelés beindításától a gyártási- és bérköltségek csökkenését várják. A GameCube gyártása egyelőre veszteséges, azonban nem lehet tudni, mennyit veszít rajtuk a Nintendo.

A konzolpiacon a hardvereket rendszerint veszteségesen forgalmazzák, a gyártók a játékok és más perifériák után beszedett jogdíjakból jutnak nyereséghez.

Figyelemre méltó, hogy a jelenleg piacon levő "új generációs" konzolok közül messze a GameCube a legolcsóbb. A Nintendo készülékét az Egyesült Államokban 199 dollárért árulják, a versenytárs Xbox és PlayStation 2 ára ezzel szemben 299 dollár.

A Sony szintén Kínába telepítené a PlayStation 2 gyártását, annak ellenére, hogy a gyártástechnológiai fejlesztéseknek köszönhetően tavaly óta már nem veszteséges a konzolok előállítása.

A Nintendo hétfőn jelentette be, hogy a GameCube május 3-tól lesz kapható Európában. A készülék listaára 249 euró, azaz mintegy 61 ezer forint lesz. A konzol szeptember 14. óta kapható Japánban és november 18-án jelent meg az Egyesült Államokban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.