Szerző: Bőle György

2000. április 17. 13:15

NVIDIA infók

HIRDETÉS

Hétvégi híreinkben már beszámoltunk az új Detonator driverek teljesítményéről, viszont azóta újabb infók láttak napvilágot.
Az iXBT szerkesztői észrevették, hogy az Irongate chipset-es Athlon alaplapokban muzsikáló GeForce-oknál lényeges teljesítmény növekmény érhető el az 5.14-es driverek használatával. Tehát az Athlon alapú rendszerekben lévő GeForce-ok nem csak stabilabban, de az optimalizáció eredményeként gyorsabban is működnek az új driverekkel. Viszont érdekesnek találom, hogy csak az Irongate-es alaplapok tulajdonosai észlelték a javulást. Az okok egyenlőre ismeretlenek...

Athlon 700MHz, Asus K7M, Creative Annihilator Pro - Quake3, High Quality 1024x768x32, demo2
  • Detonator 3.77 - 55 FPS
  • Detonator 5.13 - 58 FPS
  • Detonator 5.14 - 73 FPS
Szintén egy tegnapi hírünkhöz kapcsolódik, hogy az NVIDIA új GeForce2GTS chipjére épülő kártyák döntő többségükben 166-os DDR SDRAM-ot használnak majd. Az ok rendkívül egyszerű: ennél nagyobb RAM modulok használata rendkívül megdrágítanák a kijövetel előtt álló kártyák már most sem túl olcsó árát.

"there were no DDR memory chips at the market faster than 166MHz at an acceptable price"

Ez a mondat egy Creative alkalmazottól származik, alátámasztván az eddigi sejtéseket. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy egyes gyártók 183-as, esetleg gyorsabb memóriákkal is készítenek NV15 alapú kártyát, de ezek ára már lazán 400 dollár fölött lesz. A Falcon Northwest tuningkártyák árai pedig akár az 500 dollárt is elérhetik, feltéve ha a gyártónak megéri ezeket ilyen magas áron forgalmazni.
a címlapról