Szerző: Vörös Péter

2002. január 24. 10:52

Történetének legjobb negyedévét zárta a Logitech

[Reuters] A Logitech International felemelte a 2002-es pénzügyi éves profitkilátásait, miután a harmadik pénzügyi negyedévben 67%-kal nőtt a svájci cég nettó nyeresége: története legjobb negyedévét zárta a vállalat.

[Reuters] A Logitech International felemelte a 2002-es pénzügyi éves profitkilátásait, miután a harmadik pénzügyi negyedévben 67%-kal nőtt a svájci cég nettó nyeresége: története legjobb negyedévét zárta a vállalat.

Mit sem törődve a globális PC eladások hanyatlásával, a Logitech immár arra számít, hogy a márciusban véget érő pénzügyi évben 65%-kal, 90-92 millió $-ra nő a cég működési nyeresége. Októberben a cég 40-45%-os emelkedést prognosztizált. A forgalomnövekedés "valamivel" az eredetileg tervezett 25% fölött lesz, közölte a vállalat.

Az éves nyereséggel kapcsolatos pozitív módosításra számítottak az elemzők, mivel a vállalat jól teljesített a korábbi negyedévekben is (dacára a gazdasági visszaesésnek és az USA elleni terrorista támadásoknak) de a nyereségnövekedés még a legoptimistább előrejelzéseket is felülmúlta.

A kulcsfontosságú karácsonyi negyedévben a cég forgalma 35%-kal 314 millió $-ra nőtt az előző év hasonló időszakához képest, míg a működési nyereség 65%-kal 42 millió $-ra emelkedett -- a cég előzetes várakozása 36 millió $ volt. A nettó nyereség 33 millió $ volt, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 19,9 millió $-ral.

Az elemzők a harmadik pénzügyi negyedévben 20-28%-os forgalomnövekedésre számítottak, a nettó nyereség növekedését illetően 30-37% volt az előrejelzés.

A kiskereskedelmi forgalom 45%-kal nőtt és immár a teljes forgalom 87%-át adja, szemben az előző évre jellemző 85%-os aránnyal.

A forgalom csökkenő részét adják a számítógépgyártóknak történő eladások, ezek 14%-kal csökkentek az előző év hasonló időszakához képest.

A cég azt is közölte, hogy 2002 Karácsonyáig meg fognak jelentetni termékeket a Microsoft Xbox-hoz és a Nintendo GameCube-hoz is.

Egy másik potenciális új terület a Logitech számára a mobiltelefonpiac, ide szintén a 2003-as pénzügyi évben szeretnének belépni. A hírek szerint drótnélküli headset-eket és más termékeket fognak bemutatni, bár ezzel kapcsolatban konkrétumokkal nem szolgált a cég.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 20. 03:41

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.