Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 16. 18:08

A Handspring hamarosan beszünteti a Visor kéziszámítógépek gyártását

A tegnapi befektetői konferencián Donna Dubinsky, a Handspring vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat hamarosan beszünteti a népszerű Visor kéziszámítógépek gyártását és a jövőben kizárólag a Treo kommunikátorokra koncentrálnak majd.

A tegnapi befektetői konferencián Donna Dubinsky, a Handspring vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat hamarosan beszünteti a népszerű Visor kéziszámítógépek gyártását és a jövőben kizárólag a Treo kommunikátorokra koncentrálnak majd.

"A cégünk átalakul, elhagyjuk a kéziszámítógépek világát és belépünk a kommunikációs termékek piacára. Előbb-utóbb teljesen megszűnnek a kéziszámítógép-érdekeltségeink" -- mondta Dubinsky, aki nem árulta el, pontosan mikor is szűnik meg a Visorok gyártása és forgalmazása.

A Handspring Treo egy kétsávos (GSM900/1900 illetve Európában GSM900/1800) mobiltelefont foglal magában és kompatibilis a GPRS szabvánnyal. A gép "lelke" egy Motorola Dragonball VZ processzor, amely 33 MHz-en ketyeg, a memória mérete pedig 16 MByte. A készüléket a Palm OS operációs rendszer 3.5 verziója működteti.

A Treo tavaly októberi bejelentése óta többször is szóba került a Visorok jövője, kiváltképp azért, mert a Treo nem tartalmazza a Handspring készülékeire jellemző Springboard bővítőcsatlakozót, amely a Visorok egyik nagy vonzereje. A legújabb Visor kéziszámítógépek tavaly szeptemberben jelentek meg, a Handspring azóta csak a régebbi gépek árát csökkentette és egyelőre nem is hallani újabb Visor kéziszámítógépek megjelenéséről.

A Treo várhatóan februárban kerül kereskedelmi forgalomba. A készülék ára 399 dollár körül alakul majd. A Handspring tervezi egy színes kijelzős változat piacra dobását is, amelyért 599 dollárt kérnek majd.

A Handspring tegnap hozta nyilvánosságra legutóbbi pénzügyi negyedévének adatait. A vártnál nagyobb veszteség és a következő negyedévek borús kilátásai miatt a cég részvényárfolyama ma több, mint 10 százalékot esett.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 13:14

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.