:

Szerző: Vörös Péter

2002. január 12. 20:37

A PlayStation 2 továbbra is uralja a játékkölcsönzők forgalmát

[Reuters] Január első hetében a videojáték-kölcsönzők forgalma 36,5%-kal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, a legnépszerűbb 5 helyen PlayStation 2 játékok álltak.

[Reuters] Január első hetében a videojáték-kölcsönzők forgalma 36,5%-kal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, a legnépszerűbb 5 helyen PlayStation 2 játékok álltak.

Video Software Dealers Association szervezet adatai szerint az USA-ban a január 6-án végződött héten a játékkölcsönzők forgalma 22,6 millió $ volt, szemben a tavalyi 16,6 millió $-ral.

Az első öt helyen álló játék kölcsönzési forgalma 3,4 millió $ volt ezen a héten, míg ugyanezen játékok kölcsönzési forgalma 26,1 millió $ volt azóta, hogy október eleje és november vége között megjelentek.

A legnépszerűbb játék a Take-Two Interactive Software által fejlesztett "Grand Theft Auto 3" volt, ez január első felében 1 millió $-os kölcsönzést ért el, míg október 3-i bemutatója óta összesen 9,3 millió $ kölcsönzési forgalmat ért el. A Grand Theft Auto 3 több mint egy hónapja a legnépszerűbb játék a kölcsönzőkben.

A Microsoft Xbox és a Nintendo GameCube novemberi bemutatója óta az ezekre a konzolokra írt játékok egyike sem tudott betörni a kölcsönzők legnépszerűbb öt játéka közé. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a PlayStation 2 amerikai bemutatója 2000 novemberében volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.