Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 11. 15:36

Színes kijelzővel szerelt Nokia 8310 mobiltelefon várható

[CNET] A világ legnagyobb mobiltelefongyártója, a finn Nokia hamarosan színes kijelzővel szerelt készülékkel jelentkezik, válaszul az Ericsson rendkívül sikeres T68 modelljére.

[CNET] A világ legnagyobb mobiltelefongyártója, a finn Nokia hamarosan színes kijelzővel szerelt készülékkel jelentkezik, válaszul az Ericsson rendkívül sikeres T68 modelljére.

"Számos belsős forrásból hallottunk a Nokia 8310 színes kijelzővel szerelt változatáról. Hamarosan a bejelentés is megtörténik" -- mondta Peter Richardson, a SoundView Technology Group elemzője. A pletykák szerint a készülék a második negyedév elején jelenik meg.

Elemzők szerint a Nokiának szüksége van egy színes kijelzős mobiltelefonra, ugyanis ez még hiányzik a kínálatából. Sokan arra számítanak, hogy a hivatalos bejelentés a cannes-i telekommunikációs konferenicán vagy a CeBit-en lesz.

Még a szakértőket is meglepte az Ericsson internet-képes, színes kijelzős mobiltelefonjának, a T68-nak a sikere. Bár a Nokia kínálatában jelenleg van színes kijelős készülék, az mégsem igazán mobiltelefon. A Nokia 9210 Communicator ugyanis inkább afféle hordozható multimédiás terminál, ráadásul a felhasználók többséges számára jobbára megfizethetetlen.

A finn vállalat tavaly ősszel jelentette be a Nokia 7650-et, amely szintén színes kijelzővel rendelkezik és beépített kamerával is ellátták. A multimédiás üzenetküldést is támogató telefon azonban csak az év közepén kerül forgalomba.

Japánban óriási sikere van a színes kijelzős mobiltelefonoknak és várhatóen Európában is egyre több ilyen készülék jelenik majd meg. A színes kijelző különösen kedvező például játékokhoz, amelyet a fiatalok rendkívül fontosnak tartanak egy készülék kiválasztásánál -- állítják az elemzők.

A Nokia szóvivője, Tapio Hedman nem kommentálta a színes kijelzővel szerelt Nokia 8310-ről szóló híreket.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 20. 03:22

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.