:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 27. 17:09

Lopott autókkal üzletelt egy rosszindulatú számítógépjátékos

Egy rosszindulatú játékos virtuális autókat kért kölcsön, majd valódi pénzért értékesítette azokat az Electronic Arts interneten játszható autóversenyjátékában, a Motor City Online-ban.

Egy rosszindulatú játékos virtuális autókat kért kölcsön, majd valódi pénzért értékesítette azokat az Electronic Arts interneten játszható autóversenyjátékában, a Motor City Online-ban.

A Motor City Online a hatvanas évek amerikáját idézi, a játékosok autókat és alkatrészeket vehetnek és adhatnak el, fejleszthetik járműveiket, majd megmérkőzhetnek a versenyeken. A program alapjai sokban hasonlítanak a Commodore-korszakból ismert Street Rodhoz.

A Motor City Online-ban a játékosok ugyanúgy adhatnak és vehetnek alkatrészeket a versenyeken megszerzett pénzért, mint a való életben, sőt, autók, alkatrészek és pénz kölcsönzésére is lehetőség van.

Egy rosszindulatú Motor City Online felhasználó azonban visszaélt társai bizalmával. Autókat kért kölcsön, amiket azután az eBay-en keresztül eladott, ezért egyszerűen kizárták őt a játékból. Az Electronic Arts közleménye szerint a későbbiekben a legszigorúbban fognak fellépni a csalókkal szemben, ugyanakkor azonban óvatosságra intik a felhasználókat, kérvén, ne adjanak kölcsön létfontosságú alkatrészeket még ismerőseiknek se.

Az internetes többjátékos rendszerek kapcsán már többször felmerült a valódi áruba bocsátás esete is, az eBay-en nem ritka a Diablo II-ben szereplő tárgyak adásvétele. Az árak akár a 100 dollárt, azaz 28 ezer forintot is meghaladhatják.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.