Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 27. 13:30

Viszlát AMD Thunderbird?

[Clubic] Nem hivatalos források szerint az AMD hamarosan felhagy a Thunderbird magos Athlon processzorok gyártásával.

[Clubic] Nem hivatalos források szerint az AMD hamarosan felhagy a Thunderbird magos Athlon processzorok gyártásával.

A vállalat már csak az 1,4 GHz órajelű változatra vesz fel megrendelést, ezt leszámítva az Athlont teljesen kiszorította a termékpalettáról az ősszel megjelent Athlon XP, amely 1,3 és 1,6 GHz közötti órajeleken kapható.

Az AMD októberben jelentette be Athlon XP processzorait, amelyeknél egy új teljesítményjelölési módszert is bevezetett. A vállalat a chipeket nem tényleges órajelükkel jelöli, hanem egy modellszámmal, amely lényegesen magasabb.

Az Athlon XP család legerősebb tagja jelenleg az 1900+ modell, amely a valóságban 1,6 GHz-en működik. Az AMD szerint ez a processzor 25 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint egy 1900 MHz-en működő Intel Pentium 4.

Az Athlon XP nem csupán nagyobb teljesítményt nyújt elődjénél, hanem áttervezett magja miatt kevesebb energiát is fogyaszt és kevesebb hőt is termel, mint az azonos órajelű Athlon.

A AMD várhatóan január 7-én jelenti be 1,66 GHz-en működő Athlon XP 2000+ processzorát, amelyet április környénén követ majd a 0,13 mikronos csíkszélességű Thoroughred maggal készülő változat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról