Szerző: roberto

2001. december 23. 23:34

Lindows: túlságosan hasonlít a Windowsra

[CNET] A Microsoft csütörtökön bírósághoz fordult, ugyanis egy Linux-alapú kezdeményezés, a LindowsOS neve megtévesztően hasonlít a Microsoft Windows márkajelzésre. A LindowsOS-ről már korábban beszámoltunk olvasóinknak, a rendszer tulajdonképpen egy Linux-disztribúció, amely egy speciális kiegészítésekkel ellátott Wine -t is tartalmaz, így lehetővé teszi a Microsoft Windows operációs rendszerekre írt szoftverek problémamentes futtatását Linux alatt, ugyanakkor a natív Linuxos programok végrehajtására is képes. A 2002-ben megjelenő rendszerhez a fejlesztők könnyen átlátható grafikus felületet ígérnek.

[CNET] A Microsoft csütörtökön bírósághoz fordult, ugyanis egy Linux-alapú kezdeményezés, a LindowsOS neve megtévesztően hasonlít a Microsoft Windows márkajelzésre. A LindowsOS-ről már korábban beszámoltunk olvasóinknak, a rendszer tulajdonképpen egy Linux-disztribúció, amely egy speciális kiegészítésekkel ellátott Wine-t is tartalmaz, így lehetővé teszi a Microsoft Windows operációs rendszerekre írt szoftverek problémamentes futtatását Linux alatt, ugyanakkor a natív Linuxos programok végrehajtására is képes. A 2002-ben megjelenő rendszerhez a fejlesztők könnyen átlátható grafikus felületet ígérnek.

A Microsoft a jelek szerint túlságosan veszélyesnek ítélte a Lindowst, bár szóvivőjük, Jon Murchinson szerint a nem az a céljuk, hogy meggátolják a rendszer piacra kerülését, hanem az, hogy megakadályozzák a megtévesztő, a Windowshoz túlságosan is hasonlító név használatát.

a címlapról