Szerző: Vörös Péter

2000. április 14. 17:50

A PlayStation2 amerikai változatában modem és winchester is lesz

Az idén ősszel bemutatandó változattal kapcsolatban a cég egyik, magát megnevezni nem kívánó vezetője árult el részleteket. A Japánban már kapható változathoz képest alapvető különbség lesz, hogy winchesterrel és modemmel is fel fogják szerelni az USA piacra szánt PlayStation2 konzolokat. A hivatalos bejelentés a május 11-13-án Los Angeles-ben rendezendő Electronic Entertainment Expo játék-kiállításra várható ezzel kapcsolatban.
A Sony a Microsoft által egyelőre csak bejelentett X-Box játékkonzolt szeretné e téren (is) megelőzni: ez utóbbiban (min.) 8GB-os winchester lesz a 2001-re tervezett bemutatáskor.
A Sony részesedése a játékkonzol világpiacon 60%, de még a konzoleladásoknál is fontosabb a felhasználók millióinak megnyerése játék, zene és egyéb online szolgáltatások (pl. "mezei" Internet szolgáltatás) megvételéhez - a winchester és a modem közvetlenül/közvetve ebben segíthet.
A Sega Dreamcast-ban modem van, de HDD nincs. Április 3-án a Sega bejelentette, hogy a 22$-os havi Internet díjat 2 évre előfizető Dreamcast felhasználók ingyen kapják meg a készüléket - közeledik a mobiltelefonos világban már elterjedt modell (ti. 1/2/3-éves előfizetés fejében lényegében vagy teljesen ingyen adni a készülékeket) ideje?
A Sony március 4-én kezdte el árulni a PlayStation2-t Japánban és március végéig 1,4 millió db-ot adtak el a 375$-os készülékből. A cég 2001. március 31-ig el szeretné érni a 10 milliós számot, ami teljesíthetőnek tűnik a legtöbb szakértő szerint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról