Szerző: roberto

2001. december 22. 20:24

A Red Hat jobban fogja védeni saját márkajelzését

[NewsForge] A Red Hat Linux 7.2 októberi kiadása óta a Red Hat Inc. egyre aktívabban lép fel azok ellen, akik a cég szerint megsértik a Red Hat márkajelzést. A weben több helyen ( CheapBytes.com , UnixCD.com) kapható olcsó -- egyébként a webről ingyenesen is letölthető -- Red Hat Linux CD-k nagyon sok olyan dolgot nem tartalmaznak, amit egy eredeti dobozos verzió igen.

HIRDETÉS

Red Hat Linux[NewsForge] A Red Hat Linux 7.2 októberi kiadása óta a Red Hat Inc. egyre aktívabban lép fel azok ellen, akik a cég szerint megsértik a Red Hat márkajelzést. A weben több helyen (CheapBytes.com, UnixCD.com) kapható olcsó -- egyébként a webről ingyenesen is letölthető -- Red Hat Linux CD-k nagyon sok olyan dolgot nem tartalmaznak, amit egy eredeti dobozos verzió igen.

A cég ezért szeretné megvédeni vásárlóit és önmagát a kínos helyzetektől. A vállalat egyik PR-vezetője, Melissa London elmondta, hogy márkajelzéseik védelmének bizonyos kérdései még a Red Hat-en belül sem tisztázódtak, de az biztos, hogy átdolgozzák a márkajelzés-védelemre vonatkozó irányelveiket és esetleg alternatív márkajelzés-használatot fognak bevezetni a dobozos, illetve a webről letölthető verzióknál.

London megerősítette, hogy a Red Hat továbbra is mindenki számára biztosítani szeretné költségek nélkül elérhető, vagy nagyon alacsony költségen beszerezhető disztribúcióit, de a vállalat számára fontos, hogy a felhasználók tisztában legyenek azzal, hogy mi jár az általuk használt szoftverhez és mi nem (pl. terméktámogatás).

Az elképzelhető megoldások közt szerepel az is, hogy az ingyenesen letölthető, ám pénzért továbbadott Red Hat-verziókhoz mellékelni kell egy záradékot, amelyben olyasminek kell állnia, hogy "ez egy szabadon letölthető, nem támogatott termék".

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.