Szerző: Kovács Attila

2000. április 14. 14:34

A Netscape visszavág a 6.0-ás verzióval

"Nem valószínűtlen, hogy a Netscape visszaszerezze a régi helyét a böngészőpiacon annak ellenére, hogy a Microsoft Internet Explorere majdnem minden új számítógépre fel van telepítve. A Netscape és az AOL állítja, hogy a számítástechnika jövője az Internetben rejlik és nem pedig az asztali számítógépekben, ráadásul az új böngészőt úgy készítették el, hogy akár egy mobiltelefonon is tudjon funi.
Ez a 6.0-ás verzió csak teszi a dolgát: úgy jeleníti meg az internetes oldalakat, ahogyan azokat meg kell jeleníteni. Alapjaitól kezdve újraírták az egészet úgy, hogy egy ingyenes böngészőmotort használtak fel: a Gecko-t, így sokkal fürgébb lett mint elődje a Netscape 4.7. A Netscape kihagyta az 5.0-ás verziót annak érdekében, hogy szemléltesse a változások jelentőségét.
Nem szabad elfeljeteni, hogy ez még csak egy tesztverzió. Ennek következtében még vannak benne olyan hibák, amik instabilitást, helytelen működést okoznak. Ennek ellenére nem sok gond van ezzel a programmal bár időnként "kék halál" illetve különböző érdekes hibaüzenetek jelenhetnek meg..."

[The New York Times]

Személyes tapsztalataim azt mutatják, hogy nem lesz rossz ez a Netscape 6.0, bár egyenlőre van még rajta mit fejleszteni. Én személy szerint a M10-től kezdve követtem a Mozzilla fejelsztését, és hát el kell mondjam, hogy az M10-hez képest ez a verzió már nagyon közel áll a kész állapothoz. Itt a HWSW szerksztői között is megoszlanak a vélemények erről a böngészőről, dehát ez így van rendjén. Én azt mondom, hogy már éppen ideje, hogy valaki komolyan megszorongassa a Microsoftot ezen a fronton is.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.