:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 20. 11:02

128 MByte memóriával felvértezett grafikus kártyát dob piacra a Gainward

Az NVIDIA chipes kártyák sebességbajnoka, a Gainward bejelentette a világ első, otthoni használatra szánt, 128 MByte memóriával ellátott grafikus kártyáját, a blikkfangos nevű Gainward GeForce3 PowerPack!!! Ti/500 JUMBO Golden Sample nevű terméket.

Az NVIDIA chipes kártyák "sebességbajnoka", a Gainward bejelentette a világ első, otthoni használatra szánt, 128 MByte memóriával ellátott grafikus kártyáját, a blikkfangos nevű Gainward GeForce3 PowerPack!!! Ti/500 "JUMBO" "Golden Sample" nevű terméket.

A kártyán az NVIDIA GeForce3 Titanium 200 grafikus chip mellett 128 MByte 4.0ns DDR SDRAM kapott helyet. A kártya szolgáltatásai között érdemes kiemelni még a kétfajta (kompozit és S-Video) videokimenetet is.

A Gainward kártyán érdekes szolgáltatás még az ún. "Enhanced Mode", ami egyfajta gyári túlhajtást jelent. Hogy a grafikus chip és a memória sebessége ilyenkor mennyi, azt a Gainward nem árulta el, csupán annyit, hogy az "Enhanced Mode" bekapcsolásával akár 25 százalékos sebességnövekedés is elérhető.

A rendkívül nagy órajelen működő grafikus chipet speciális hűtőrendszer óvja meg a túlmelegedéstől -- állítja a Gainward.

A Gainward GeForce3 PowerPack!!! Ti/500 "JUMBO" "Golden Sample" 2002 januárjától lesz kapható Európában, a kiskereskedelmi ára várhatóan bruttó 300 Euro körül alakul majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.