:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 19. 12:53

Megjelent a VIA 933 MHz-es C3 processzora

A VIA ma bejelentette C3 processzorcsaládjának legújabb tagját, a 933 MHz-en működő verziót.

A VIA ma bejelentette C3 processzorcsaládjának legújabb tagját, a 933 MHz-en működő verziót.

A Socket370 foglalatba illeszkedő új C3, akárcsak kisebb testvérei, 128 kbyte elsőszintű, míg 64 kbyte, a mag órajelén futó másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, és támogatja az MMX és 3DNow! utasításkészleteket. A 0,13 mikronos gyártástechnológiával készülő Ezra magos processzorcsaládnak immáron három tagja van, amelyek 800, 866 és 933 MHz-en működnek.

A nyilvánvalóan a nem elsősorban teljesítményigényes felhasználóknak szánt processzor a fejlett gyártástechnológiának köszönhető rendkívül alacsony energiafelvétele miatt belépő szintű asztali és hordozható számítógépekhez ajánlott. A termék már a mai naptól kezdve kapható, noha áráról jelenleg nem áll rendelkezésünkre információ.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.