Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 19. 12:27

AMD Athlon Thoroughbred: minden marad a régiben

Az AMD várhatóan tavasszal mutatja be első 0,13 mikronos csíkszélességű processzorát, a Thoroughbred magos Athlon XP 2000+ chipet.

HIRDETÉS

Az AMD várhatóan tavasszal mutatja be első 0,13 mikronos csíkszélességű processzorát, a Thoroughbred magos Athlon XP 2000+ chipet.

Bár korábban olyan pletykák kaptak szárnyra, melyek szerint az AMD új processzora számos architektúrális újdonságot hordoz majd, a vállalat képviselője, Damon Muzny egy interjúban tagadta ezt.

"A 0,13 mikronos technológiára való áttérés mindössze a magméret csökkenésével jár. Nem lesznek architektúrális változások. A processzorok ugyanúgy működnek majd, csak gyorsabban és hűvösebben. A 0,13 mikronos technológia továbbá lehetővé teszi, hogy több processzort helyezzünk el egy waferen, ami csökkenti a gyártási költségeket. Ettől csak még versenyképesebbek leszünk" -- mondta Muzny. Hogy az új processzornak változik-e a front side busz órajele, azt egyelőre nem tudni.

Mint az közismert, a január 7-én megjelenő Intel Northwood processzorokban az eddiginél kétszer nagyobb, 512 KByte másodszintű cache kerül. Ugyanezen a napon debütál majd az Athlon XP 2000+, még Palomino maggal.

Híreink szerint az AMD processzorokban az első komolyabb architektúrális változást a 2002. második félévére tervezett Barton magos Athlon XP hozza majd, amely már 0,13 mikronos csíkszélességgel és Silicon on Insulator technológiával készül.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 17:25

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.