Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 17. 15:08

A felsőoktatásban résztvevő hallgatók rendkívüli kedvezménnyel juthatnak Microsoft szoftverekhez

[email] Ma adta át Stumpf István kancelláriaminiszter az első intézményi telepítőkészletet az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorának, Klinghammer Istvánnak.

[email] Ma adta át Stumpf István kancelláriaminiszter az első intézményi telepítőkészletet az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorának, Klinghammer Istvánnak.

Ez a csomag az egyetemen tanuló valamennyi diáknak és oktatóiknak biztosítja a hozzáférést a Microsoft alábbi szoftvereihez:

  • Microsoft Windows
  • Microsoft Office XP
  • Microsoft FrontPage 2002
  • Microsoft Visual Studio 6.0
Az egyéni telepítőkészleteket a hallgatók és oktatók a címükre érkező licenc- és telepítőkészlet-megrendelő lapon igényelhetik. A szoftverek használatára 36 hónapra kapnak térítésmentesen jogot, a telepítőkészletért 3, illetve 5 ezer forintot kell fizetniük, attól függően, hogy szűkített telepítőkészletet rendelnek, vagy az összes rendelkezésre álló programot. Ezt az összeget az igénylők a licencigazolás és a telepítőkészlet kézhezvételekor utánvéttel fizetik ki.

A hallgatók és oktatók tájékoztatását segítik a www.campus.ikb.meh.hu weblapon található részletes információk, a hétköznapokon 9-17 óra között működő telefonos információs központ, amely a (06 1) 432 1080-as számon hívható, illetve a minden felsőoktatási intézményben megjelenő plakátok.

A magyar kormány a felsőoktatás támogatása és a jogtiszta szoftverhasználat terjesztése érdekében megállapodást írt alá a Microsofttal. Az Információs Magyarország Program keretében létrejött Microsoft Campus Szerződés a számítógépes alkalmazásokat leginkább használó, felsőoktatásban tanuló fiatalok és oktatóik számára nyújt ingyenes szoftverhasználati jogot és rendkívül kedvezményes hozzáférést a telepítőkészletekhez.

A szerződésben meghatározott Microsoft szoftvereket az igénylők az oktatási intézményben és otthonukban is használhatják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról