Szerző: roberto

2001. december 13. 12:10

A Sun nem adja majd ingyen a StarOffice 6.0-át?

[eWeek] Az eWeek információi szerint a Sun a StarOffice 6.0-ás verzióját már egyáltalán nem biztos, hogy olyan feltételek mellett adja ki, amilyenek mellett kiadta az 5.2-es verziót. Jelenleg az irodai szoftver 5.2-es verziója és a 6.0 bétája is térítésmentesen tölthető le a Sun webhelyéről, illetve szerény összegért megrendelhető CD-n.

Sun Microsystems[eWeek] Az eWeek információi szerint a Sun a StarOffice 6.0-ás verzióját már egyáltalán nem biztos, hogy olyan feltételek mellett adja ki, amilyenek mellett kiadta az 5.2-es verziót. Jelenleg az irodai szoftver 5.2-es verziója és a 6.0 bétája is térítésmentesen tölthető le a Sun webhelyéről, illetve szerény összegért megrendelhető CD-n.

A 2002 második negyedévében megjelenő újabb StarOffice-nak igen nagy piaca lenne, a nemrég kiadott bétát eddig 700 000 alkalommal töltötték le.

Nancy Lee, A SunONE termékvonal egyik menedzsere elmondta, hogy a StarOffice telepítését fontolgató vállalati ügyfeleiknek egy része aggodalmát fejezte ki a szoftver ingyenes státuszával kapcsolatban: "nyugtalanok amiatt, hogy mindez mit jelenthet hosszú távon a Sun e terméke iránti elkötelezettségében". Ugyanakkor Lee hozzátette, hogy a linuxos közösség tagjai kétségtelenül ingyen szeretnének a StarOffice 6.0-hoz hozzájutni, és a vállalat még nem hozott döntést az ügyben.

A StarOffice 6.0 a tavaly elindult OpenOffice projekt munkájára alapozva készül, azonban védjegyzett kiegészítésekkel bővíti az OpenOffice csomagot, például nyelvi technológiákkal (helyesírás-ellenőrző, tezaurusz), védjegyzett fontokkal és clipart-gyűjteménnyel. Az OpenOffice LGPL licencelésű szabad szoftver, így az OpenOffice projekt munkájára természetesen nem vonatkoznak a Sun tervezett lépései.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról