:

Szerző: Vörös Péter

2001. december 12. 23:23

A Microsoft egyelőre nem dobja piacra az Xboxot Tajvanon

[Reuters] A Microsoft egyik vezetője szerdán kijelentette, hogy a cég egyelőre nem tervezi a bemutatni Tajvanon a népszerű Xbox játékkonzolt.

[Reuters] A Microsoft egyik vezetője szerdán kijelentette, hogy a cég egyelőre nem tervezi a bemutatni Tajvanon a népszerű Xbox játékkonzolt.

Richard Belluzzo, a Microsoft elnöke és működtetésért felelős vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón így fogalmazott: "Jelenleg nincs konkrét tervünk Tajvannal kapcsolatban. A bemutató sikeresen megtörtént az USA-ban, de meg akarunk győződni arról, hogy minden olyan országban, ahol megjelenünk teljes megoldást tudunk nyújtani a termékkel kapcsolatban és képesek vagyunk folyamatosan szállítani a terméket".

Belluzzo nem szólt a régióban lévő más országokkal kapcsolatos tervekről. A Sony a tervek szerint januárban dobja piacra a PlayStation 2-t Tajvanon.

A játékkonzol-piacon jelentősen felgyorsultak az események azóta, hogy a Nintendo és a Microsoft is piacra dobta új generációs játékkonzoljait. A Microsoft Xbox debütálása november 15-én volt az USA-ban. A Microsoft augusztus végén döntött úgy, hogy az Xbox bemutatója Japánban február 22-én lesz -- a cég először hazai pályán szeretne sikeres lenni.

A Microsoft tervei szerint 1-1,5 millió Xboxot fognak leszállítani az év végéig.

A Microsoft ezenkívül azt is tervezi, hogy egy ázsiai/csendes-óceáni .Net műszaki szolgáltatási központot hoz létre Tajvanon azzal a céllal, hogy erősítse a szigetország szoftvertechnológiáit. Legalább 10 vezető helyi szoftvercég tervez részt venni a projektben, közölte a Microsoft, bár nem nevezte meg ezeket és nem hozta nyilvánosságra a befektetési részleteket sem.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.