Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 11. 14:27

Az alaplapgyártók szerint rendkívül sikeres lesz a DDR SDRAM-ot támogató i845D chipkészlet

[Digi Times] Az Intel árcsökkentésekkel valamint új termékstratégiával kívánja elősegíteni a DDR SDRAM-ot támogató i845 B0, azaz i845D chipkészlet sikerét.

[Digi Times] Az Intel árcsökkentésekkel valamint új termékstratégiával kívánja elősegíteni a DDR SDRAM-ot támogató i845 "B0", azaz i845D chipkészlet sikerét.

Az alaplapgyártók szerint a termékek december 16-án jelennek meg a piacon. Az Intel korábban december végén kívánta a chipkészlet árát csökkenteni, azonban ezt december elején már megtette, ugyanis az i845 mindkét változatát 3 dollárral olcsóbban kínálja, mint korábban.

Az Intel korábban ugyanannyiért tervezte értékesíteni az SDR SDRAM-ot támogató i845 A3 és a DDR SDRAM-ot támogató i845 B0 chipkészleteket, azonban ez az alaplapgyártók számára rendkívül bonyolulttá tette volna a termékek pozícionálását. Ezért az Intel 5 százalékkal olcsóbban adja az SDR SDRAM-ot támogató verziót -- legalábbis erről szólnak a tajvani pletykák.

Hogy a Pentium 4 processzorokból kialakult hiány ne veszélyeztesse az új platform sikeres bevezetését, az Intel arra utasította a rendszerintegrátorokat, hogy a Socket478 kivitelű Pentium 4 chipjeiket elsősorban az i845D chipkészletes konfigurációkban használják fel.

Az alaplapgyártók nagy reményeket fűznek az Intel új platformához, különösen a nagy cégek, amelyek nem készítettek VIA P4X266 alapú termékeket. Egy nagy gyártó szerint annak ellenére, hogy az i845D alaplapok csak december közepén jelennek meg, mégis többet ad el majd belőlük, mint a SiS645-alapú termékekből.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról