:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 6. 11:31

A szoftverkalózok a Messiásra várnak

A szoftverkalózok megváltóként várják azt az új chipet, ami az eddigieknél lényegesen egyszerűbb módon teszi lehetővé a PlayStation 2 konzolokon a másolt játékok futtatását.

A szoftverkalózok megváltóként várják azt az új chipet, ami az eddigieknél lényegesen egyszerűbb módon teszi lehetővé a PlayStation 2 konzolokon a másolt játékok futtatását.

Bár már régóta keringenek a piacon különféle módosító chipek, a "Messiah", azaz Messiás névre keresztelt áramkör a jelek szerint mindegyiknél több szolgáltatást nyújt majd. Segítségével lejátszhatók a másolt CD-R és DVD-R játékok, import játékok és bármely régióhoz tartozó DVD filmek is. Ráadásul a Messiah segítségével a lemezek cserélgetésének is vége, nem szükséges bootlemezekkel bajlódni, a kalóz programokkal ugyanúgy lehet majd játszani, mint az eredeti szoftverekkel.

A Sony PlayStation 2 egyelőre sikeresen állta a hamisítók támadásait, ugyanis a készülékben hardveres és szoftveres védelmet is alkalmaznak a kalózok ellehetetlenítésére. Kérdés, hogy a gyártó hogyan védekezik majd a Messiah ellen. Mivel a konzolgyártók a nyereséget az eladott játékok után beszedett jogdíjból érik el, számukra különösen fontos, hogy a vásárlók eredeti szoftverekkel játsszanak.

A Sony számos ázsiai országban nem forgalmazza a PlayStation 2-t, ugyanis véleménye szerint ott annyira magas a kalózprogramok aránya, hogy egyszerűen nem érné meg piacra dobni a konzolt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.