:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 5. 15:04

Európában sikeres az AMD Athlon XP

A Németországban, Ausztriában és Luxemburgban is jelen levő PC-Spezialist üzletlánc jelentése szerint az AMD Athlon XP processzorok új jelölési rendszere sikeres, ugyanis a vállalat boltjaiban egyre többen keresik az Athlon XP-alapú gépeket.

A Németországban, Ausztriában és Luxemburgban is jelen levő "PC-Spezialist" üzletlánc jelentése szerint az AMD Athlon XP processzorok új jelölési rendszere sikeres, ugyanis a vállalat boltjaiban egyre többen keresik az Athlon XP-alapú gépeket.

Az AMD októberben jelentette be Athlon XP processzorait, amelyeknél egy új teljesítményjelölési módszert is bevezetett. A vállalat a chipeket nem tényleges órajelükkel jelöli, hanem egy modellszámmal, amely lényegesen magasabb.

Az Athlon XP család legerősebb tagja jelenleg az 1900+ modell, amely a valóságban 1,6 GHz-en működik. Az AMD szerint ez a processzor 25 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint egy 1900 MHz-en működő Intel Pentium 4.

A kaliforniai chipgyártó azért vezette be az új jelölési rendszert, mert a rivális Intel Pentium 4 chipjei már 2 GHz órajelre is képesek, ami a laikus felhasználó szemében sokkal jobban fest, mint az AMD csúcsmodellje által elért 1,6 GHz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.