Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 5. 15:04

Európában sikeres az AMD Athlon XP

A Németországban, Ausztriában és Luxemburgban is jelen levő PC-Spezialist üzletlánc jelentése szerint az AMD Athlon XP processzorok új jelölési rendszere sikeres, ugyanis a vállalat boltjaiban egyre többen keresik az Athlon XP-alapú gépeket.

HIRDETÉS

A Németországban, Ausztriában és Luxemburgban is jelen levő "PC-Spezialist" üzletlánc jelentése szerint az AMD Athlon XP processzorok új jelölési rendszere sikeres, ugyanis a vállalat boltjaiban egyre többen keresik az Athlon XP-alapú gépeket.

Az AMD októberben jelentette be Athlon XP processzorait, amelyeknél egy új teljesítményjelölési módszert is bevezetett. A vállalat a chipeket nem tényleges órajelükkel jelöli, hanem egy modellszámmal, amely lényegesen magasabb.

Az Athlon XP család legerősebb tagja jelenleg az 1900+ modell, amely a valóságban 1,6 GHz-en működik. Az AMD szerint ez a processzor 25 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint egy 1900 MHz-en működő Intel Pentium 4.

A kaliforniai chipgyártó azért vezette be az új jelölési rendszert, mert a rivális Intel Pentium 4 chipjei már 2 GHz órajelre is képesek, ami a laikus felhasználó szemében sokkal jobban fest, mint az AMD csúcsmodellje által elért 1,6 GHz.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:03

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.