Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 5. 13:49

A népszerű Pentium 4 chipkészleteinek köszönhetően jövőre végre nyereséges lehet a SiS

[Digi Times] A Silicon Integrated Systems (SiS) igazgatótanácsának elnöke, Eugene Duh elmondása szerint a vállalat ebben az évben még gyengén veszteséges lesz, azonban jövőre az új termékeiknek köszönhetően már nyereséget tud elérni.

HIRDETÉS

[Digi Times] A Silicon Integrated Systems (SiS) igazgatótanácsának elnöke, Eugene Duh elmondása szerint a vállalat ebben az évben még gyengén veszteséges lesz, azonban jövőre az új termékeiknek köszönhetően már nyereséget tud elérni.

Duh cáfolta, hogy a vállalatnak szűkös lenne a termelőkapacitása. A SiS elnöke, Samuel Liu közölte, hogy a cég megállapodott egy szerződéses chipgyártóval Pentium 4 lapkakészletek gyártásáról.

A SiS gyárának jelenlegi termelőkapacitása havi 28 ezer wafer, amelyeket a 0,15 és 0,18 mikronos csíkszélességű technológiával állítanak elő. A cég 2002 elején szeretne áttérni a 0,13 és 0,15 mikronos csíkszélességre. Liu elmondta, hogy a SiS üzeme maximálisan havi 42 ezer wafert lenne képes előállítani, azonban technológiai problémák miatt ezt egyelőre nem tudják kihasználni.

A cég korábban tervezett egy új, 300 mm-es wafereket feldolgozó üzemet, azonban a tervet jelenleg felfüggesztették és az elkövetkező fél évben nem is várható folytatás.

Annak ellenére, hogy a szakma igen jól fogadta a SiS Pentium 4 chipkészleteit, a vállalat novemberi forgalma mégis csökkent. Liu szerint ez a termékváltásnak köszönhető és az eladások a későbbiekben jelentősen növekednek majd.

Belsős források szerint a Pentium 4 chipkészletek teszik ki a SiS eladásainak 30-40 százalékát. Jelenleg még csak a SiS645-öt gyártja a cég nagy tömegben, az integrált grafikus magot tartalmazó SiS650 tömegtermelése januárban kezdődik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.