:

Szerző: Vörös Péter

2001. december 5. 01:36

Hamarosan megérkeznek a lapos kijelzővel felszerelt Apple iMac-ek

[CNET] A Morgan Stanley egyik keddi jelentése szerint az Apple hamarosan megjelenteti a lapos kijelzővel felszerelt Apple iMac-eket, amelyekre már jó ideje számít a szakma.

[CNET] A Morgan Stanley egyik keddi jelentése szerint az Apple hamarosan megjelenteti a lapos kijelzővel felszerelt Apple iMac-eket, amelyekre már jó ideje számít a szakma.

Gillian Munson és Stirling Levy, a Morgan Stanley elemzői a jelentésben közölték, hogy az Apple leadta a rendeléseket havonta 100 ezer 15"-os lapos kijelzős iMac gyártásához, januártól kezdődően.

Az iMac szinte megújította az Apple-t 1998-as megjelenése után, de az utóbbi másfél évben a forgalom folyamatosan csökkent.

Munson és Levy a jelentésben kijelentették, hogy a beszerzési források arra utalnak, hogy a lapos kijelzős iMac-ek megjelenése 2002 elején várható, bár a termékkel kapcsolatos részleteket érthető okokból homály fedi.

Az időzítés azért is látszik jónak, mert folyamatosan csökken a lapos kijelzők ára és a 3 éves iMac kezd "őszülni". Bár az Apple a 3 év alatt folyamatosan cserélte a processzort, a feature-öket és az iMac színeit, az alapvető design a kezdetek óta azonos maradt.

Munson és Levy azt mondta, hogy Steve Jobs, a cég elnök-vezérigazgatója várhatóan a január elején San Franciscóban rendezendő Macworld Expón fogja bemutatni a lapos kijelzős terméket. Az évente kétszer megrendezett kiállításon rendszeresen mutat be a cég új számítógépeket.

David Bailey, a Gerard Klauer Mattison egyik elemzője szerint az Apple valamikor 2002-ben fogja bemutatni az új iMac-eket. Bailey kiemelte, hogy 2001 a hordozható gépek megújulásának éve volt, így várhatóan jövőre az asztali számítógépek lesznek a figyelem középpontjában.

Az Apple utoljára júliusban update-elte az iMac-et, gyorsabb processzorokat és további színeket kínálva. Februárban a cég CD-RW drive-okat és különleges színárnyalatokat adott a palettához.

Bár az Apple pénzügyi eredményei és részvényárfolyama mögött gyakran állnak új termékbevezetések, a Morgan Stanley jelentés megjegyzi, hogy a cég nem számíthat ugyanolyan jellegű segítségre, mint az eredeti iMac megjelenésekor: akkor a forgalom jelentősen nőtt és a haszonrés drámai módon emelkedett.

Az Apple nem kommentálta a Morgan Stanley-jelentést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.