:

Szerző: roberto

2001. december 4. 16:01

A Ximian kiadta az Evolution személyi információkezelő program első verzióját és bejelentette a Connector nevű kiegészítőt

[Ximian] A Ximian Inc. weboldalán tegnaptól méteres betűk hirdetik, hogy megérkezett az Evolution személyi információkezelő program első verziója. A GNOME desktophoz készült Evolution 1.0 integrált program: POP és IMAP levelezőkliens, naptár, határidőnapló és címjegyzék is egyben, szolgáltatásai nagymértékben hasonlítanak a Microsoft Outlook lehetőségeihez -- leszámítva természetesen a csatolt programkód végrehajtásának képességét, és az egyéb biztonsági réseket.

Ximian[Ximian] A Ximian Inc. weboldalán tegnaptól méteres betűk hirdetik, hogy megérkezett az Evolution személyi információkezelő program első verziója. A GNOME desktophoz készült Evolution 1.0 integrált program: POP és IMAP levelezőkliens, naptár, határidőnapló és címjegyzék is egyben, szolgáltatásai nagymértékben hasonlítanak a Microsoft Outlook lehetőségeihez -- leszámítva természetesen a csatolt programkód végrehajtásának képességét, és az egyéb biztonsági réseket.

A program fejlesztése körülbelül két évig tartott, az Evolution "történelmi" előzménye a Miguel de Icaza (a GNOME Projekt elindítója) által elkezdett Camel névre hallgató email API volt. A friss szoftver a Ximian webhelyéről kiindulva tölthető le a Red Hat 6.2-7.2, Mandrake 7.0-8.0, SuSE 6.4-7.2, Debian GNU Linux 2.2, TurboLinux 6.0, Yellow Dog Linux 1.2-2.0 és a Solaris 8-as rendszerekre.

A cég tegnap azt is bejelentette, hogy Ximian Connector néven kereskedelmi forgalomba fog hozni egy védjegyzett Evolution-kiegészítést, amellyel a szoftver közvetlenül képes lesz kommunikálni a Microsoft Exchange 2000 szerverekkel. A Connector viszont nem lesz szabad szoftver, felhasználónkénti licencdíjat kell érte fizetni a Ximiannak. A kiegészítést valamikor a jövő év elején fogják kiadni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.