Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 28. 13:08

A PSINet Magyarország beindította ADSL szolgáltatását

[email] A PSINet Magyarország is megkezdi ADSL-hozzáférések kiépítését, különböző ADSL-konstrukciók értékesítését.

[email] A PSINet Magyarország is megkezdi ADSL-hozzáférések kiépítését, különböző ADSL-konstrukciók értékesítését.

Elsősorban olyan cégek érdeklődésére számítanak, amelyek nagy mennyiségű információt kívánnak letölteni a világhálóról, az internet felé irányuló adatforgalmuk azonban kisebb. A szolgáltatáscsomagok különböző fürgeségű hozzáférési módot tartalmaznak, de a legalacsonyabb sebességű csomag is hétszer olyan gyors letöltést tesz lehetővé, mint a hagyományos dial-up kapcsolat.

A szolgáltatás igénybevételének havi költsége fix, tehát nem forgalomfüggő -- ezáltal pontosan tervezhető.

A kínált csomagok mindegyike -- kivéve a bevezető modellt -- tartalmaz alapszintű tűzfalszolgáltatást is. Ez az elem alapvetően új az ADSL-kínálatban. Az internet- és hálózati biztonság irányába tett bővítést nemcsak a hackerkriminalisztika megjelenése indokolja. A cég vezetői szerint egyre több üzleti folyamat kerül a netre, olyan tranzakciók is, amelyekben az adatforgalom sérthetetlensége és vezényelt titkosítása elkerülhetetlen, mint például az online banking esetében.

Az ADSL technológia -- jellemzői miatt -- főként a kis- és közepes vállalkozások körében válhat népszerűvé, ezeket a cégeket ösztönözheti az eddigi internetes hozzáférésük módosítására vagy a világhálóra kapcsolódásra. Az egyéni előfizetők közül -- az előrejelzések szerint -- azok fognak ADSL-re váltani, akik az internetet már tudatosan, funkcionálisan használják. Ez a célszegmens eddig főként a sokszor kritizált, lassú és töredezett dial-up kapcsolattal rendelkezett, míg az üzleti vállalkozások nagyobb részt az ISDN-hozzáférést preferálták. Legtöbbjükben azonban már felmerült az igény, nagyobb sebességű, ugyanakkor -- és elsősorban -- költséghatékonyabb megoldások iránt.

A PSINet -- kereskedelmi filozófiájának megfelelően -- közvetlenül csak az üzleti felhasználók részére értékesíti ADSL-csomagjait. Nem maradnak ki az ügyfélkörből az otthoni igénylők sem: részükre a PSINet lakossági internetszolgáltató partnerei nyújtják a személyre szabott kapcsolódási lehetőséget.

A PSINet sávszélesség és gerinchálózati kapacitás szempontjából a világ egyik legnagyobb hálózatával rendelkezik, több mint egymillió-hatszázezer kilométer hosszú OC-12 optikai kábelével átfogja a teljes glóbust. A PSINet az üzleti és magánszféra számára egymástól független szolgáltatói infrastruktúrát alakított ki, ennek megfelelően az irodai nagy adatforgalom csúcsidőben is stabil sávszélességen bonyolódhat.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról