Szerző: Barna József

2001. november 24. 19:56

Újabb pletykák az NVIDIA NV25-ről

[NVNews] Az utóbbi időben, ahogy az már néhány éve minden év végén így történik, internet szerte megindult a spekuláció azzal kapcsolatban, hogy vajon az NVIDIA következő generációs grafikus chipje milyen újdonságokat is vonultat majd fel. A felhasználói elvárások természetesen nagyok -- mint mindig --, ám eddig a cég valóban tartotta magát a saját maga által meghirdetett, szédületes technológiai fejlődést elindító félévente új termék elvhez.

[NVNews] Az utóbbi időben, ahogy az már néhány éve minden év végén így történik, internet szerte megindult a spekuláció azzal kapcsolatban, hogy vajon az NVIDIA következő generációs grafikus chipje milyen újdonságokat is vonultat majd fel. A felhasználói elvárások természetesen nagyok -- mint mindig --, ám eddig a cég valóban tartotta magát a saját maga által meghirdetett, szédületes technológiai fejlődést elindító "félévente új termék" elvhez.

A legújabb pletykák szerint az NV25 nagyjából a következő specifikációkkal rendelkezik majd:

  • 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártott chip
  • 6 pixel pipeline
  • 300 MHz-es működési frekvencia
  • 660 MHz-es DDR memória, melynek effektív sávszélessége 10,5 Gbyte/sec
  • két vertex shader egység
  • hardveres iDCT (inverse discrete cosine transform)
  • Rotated-Grid Anti-Aliasing
  • TwinView-támogatás

Az orosz ReactorCritical ezen túlmenően azt is tudni véli, hogy az Xboxban alkalmazott XGPU-hoz hasonló teljesítményt nyújtó NV25 bejelentése 2002 januárjában vagy februárjában várható. Továbbá -- értesüléseik szerint -- az ELSA Gloria IV és Winner IV típusjelzéssel hozza majd forgalomba 2002 második negyedévében az NV25GL chipre épülő professzionális célokra szánt videokártyáit.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 17. 08:17

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.