:

Szerző: Vörös Péter

2001. november 23. 01:38

Az Ericsson óvatosan optimista a jövő évi fellendüléssel kapcsolatban

[Reuters, Yahoo Finance] Az Ericsson csütörtökön közölte, hogy óvatosan optimista az ipar 2002-es fellendülését illetően, de az eladási előrejelzéseket változatlanul az ideinél 0-10%-kal alacsonyabban tartja a cég.

[Reuters, Yahoo Finance] Az Ericsson csütörtökön közölte, hogy óvatosan optimista az ipar 2002-es fellendülését illetően, de az eladási előrejelzéseket változatlanul az ideinél 0-10%-kal alacsonyabban tartja a cég.

Kurt Hellström, a cég elnök-vezérigazgatója egy interjúban a következőket mondta: "Úgy vélem, nem vagyunk pesszimisták, de nem igazán látunk valódi növekedést a piacon. Még az is előfordulhat, hogy újra rosszra fordulnak a dolgok. De arra is utalnak jelek, hogy a dolgok javulni fognak, így összességében úgy fogalmaznék, hogy jelenleg óvatosan optimisták vagyunk 2002-t illetően".

Hellström újra kiemelte, hogy a veszteséges óriásvállalat az idén pozitív cash flow-t fog elérni, ami azt jelenti, hogy egyedül a negyedik negyedévben 1,22 milliárd $ lesz a pozitív cash flow, és pozitív is marad jövőre.

Hellström nem zárta ki, hogy további álláscsökkentések lesznek a vállalatnál, amely már most is kb. 20%-kal (22 ezer fővel) csökkenti alkalmazottainak létszámát, egy olyan költségcsökkentési terv részeként, amelynek eredményeként a cég 2002-től kezdve évi 3,56 milliárd $ megtakarítást vár.

Egy montpellier-i technológiai vásáron Hellström azt is elmondta, hogy a harmadik generációs mobiltelefon-rendszerek szállítása a terveknek megfelelően halad, és ez a cég 2002-es forgalmának 10%-át fogja kitenni. Hellström szerint ezek aránya a forgalmon belül tovább fog nőni a későbbi években.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.