:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 22. 11:44

Minden eddiginél gyorsabb anti-aliasinget kínál az NVIDIA NV25...

...legalábbis erre enged következtetni a nemrégiben megjelent Comanche 4 helikopterszimulátor készítőinek egy elejtett megjegyzése.

...legalábbis erre enged következtetni a nemrégiben megjelent Comanche 4 helikopterszimulátor készítőinek egy elejtett megjegyzése.

A programhoz mellékelt dokumentáció azt írja, hogy a Comanche 4 csak és kizárólag NVIDIA NV25 grafikus chippel szerelt kártyákon ad majd lehetőséget az anti-aliasing használatára, ugyanis kizárólag ezek a kártyák lesznek képesek megfelelő sebességgel futtatni a játékot.

A hírek szerint jövő év elején megjelenő NV25 újdonságairól egyelőre nem sokat tudni, az már szinte biztos, hogy a chip két vertex shader egységgel rendelkezik majd -- hasonlóan az Xbox XGPU-hoz -- és minden eddiginél magasabb órajelen üzemel, köszönhetően a 0,13 mikronos csíkszélességnek.

Információink szerint az NVIDIA még ebben az évben bejelenti a GeForce3 "butított" változatát is, amelynek kódneve NV17. A chip minden bizonnyal sokban hasonlít majd a mobil munkaállomások számára kifejlesztett NV17M-re, amely a Comdex kiállításon mutatkozott be.

Az NVIDIA NV17M 0,15 mikronos csíkszélességgel készül és 250 MHz-en működik. A chiphez azonos órajelű DDR SDRAM kapcsolódik, amelynek a legnagyobb adatáteresztő képessége 8 GByte/sec. Az NV17M a tervek szerint legkorábban jövő tavasszal lesz látható a nagy notebook-gyártók csúcskategóriás készülékeiben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.