Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 21. 19:36

Már csak 49,95 dollárba kerül a Sega Dreamcast konzol

A Sega of America bejelentette, hogy 49,95 dollárra csökkenti a Dreamcast konzol árát, hogy minél hamarabb megszabaduljon az eladatlan gépektől.

A Sega of America bejelentette, hogy 49,95 dollárra csökkenti a Dreamcast konzol árát, hogy minél hamarabb megszabaduljon az eladatlan gépektől.

A japán gyártó tavasszal szállt ki a hardver üzletágból, mivel az túl nagy veszteséget termelt. A Dreamcast konzol az árcsökkentés után már csak annyiba kerül, mint egyetlen játék a Sony vagy a Microsoft gépekre.

A Sega az átalakulás után kizárólag szoftverfejlesztőként tevékenykedik tovább és a vállalat nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy három éven belül a világ legnagyobb játékszoftvergyártója legyen. A cég jelenleg az otthoni konzolok -- GameCube, Xbox, PlayStation 2 -- mellett a Nintendo Game Boy gépeire, valamint mobiltelefonokra és kéziszámítógépekre is készít játékprogramokat.

A vállalat arra számít, hogy a raktáron levő mintegy 270 ezer Dreamcast gépet december közepéig el tudják adni. A Sega még a hétvégén az összes gépet kiszállítja az üzletekbe. Bár a konzol gyártását már márciusban beszüntették, a géphez több, mint 200 játék létezik és még számos újdonság várható annak ellenére, hogy több cég is törölte ilyen irányú fejlesztéseit.

A Dreamcast konzol eredetileg 199 dollárba került, először 89 dollárra, majd most 49 dollárra csökkentette az árát a Sega.

a címlapról