Szerző: Vörös Péter

2000. április 13. 08:17

Az AMD története legerősebb negyedévét zárta

Az eredmények még a Wall Street felfelé módosított becsléseit is felülmúlták: az első negyedévben a cég nettó profitja 189,3 millió $-ra nőtt, szemben a tavalyi 128,4 millió $-os veszteséggel. A forgalom 73%-kal, 1,09 milliárd $-ra nőtt, szemben a tavalyi 631,6 millió $-ral, főként az Athlon processzoroknak ill. a flash memória chip-eknek köszönhetően.
A cég elnök-vezérigazgatója, W.J. (Jerry) Sanders III szerint az Athlon eladások 1,2 millió db-ra nőttek. Az előző negyedévhez képes 14%-kal, a tavalyi év első negyedévéhez képest 65%-kal nőtt a PC processzor forgalom. A K6-ot is beleértve összesen közel 6,5 millió db processzort adott el az AMD. Sanders szerint az Athlon-okból származó forgalom meghaladta a K6-család forgalmát.
A következő negyedévben további, bár szerényebb mértékű forgalom emelkedést vár a cég. Az eladott PC processzorok számát illetően is újabb rekord eredményre számítanak: ezen belül 1,8 millió Athlon szeretnének eladni. Az egész évet nézve pedig több, mint 50%-os forgalom növekedést vár az AMD.
A tőzsde záráskor a részvények 63$-on álltak, ez 76$-ra emelkedett a tőzsdén kívüli forgalomban.
a címlapról