:

Szerző: Vörös Péter

2001. november 21. 22:56

Az Ericsson szerint hatmillió eszköz fog használni Bluetooth technológiát az idén

[Bloomberg] Az Ericsson AB egyik vezetője szerint több mint hatmillió elektronikus eszköz, pl. mobiltelefon és számítógép, használja kommunikációra a Bluetooth technológiát az idén.

[Bloomberg] Az Ericsson AB egyik vezetője szerint több mint hatmillió elektronikus eszköz, pl. mobiltelefon és számítógép, használja kommunikációra a Bluetooth technológiát az idén.

A Bluetooth egy olyan rövidhullámú adatátviteli technológia, amelynek révén elektronikai eszközöket (laptopokat, kéziszámítógépeket, mobiltelefonokat, stb.) lehet vezeték nélkül összekapcsolni. A technológiát az Ericsson találta fel 1994-ben. A Bluetooth 1998 óta nyílt szabvány a rövid távú, drótnélküli digitális adatátvitel terén.

Maria Khorsand, az Ericsson Technology Licensing AB vezetője tegnap egy tokiói sajtótájékoztatón közölte, hogy a jövő év lesz a technológia áttörésének éve. 2000-ben még igen kevesen használták az új technológiát. Eddig a magas költségek, a kompatibilitási gondok és a bonyolultság akadályozta a Bluetooth széleskörű elterjedését.

Khorsand szerint ahogy egyre több eszközben használják a Bluetooth technológiát, úgy csökken drámai módon a chipek ára: a jelenlegi költség 8-10$ chipenként, ez várhatóan hamarosan 3$-ra fog lecsökkenni.

A Bluetooth-kész fogyasztói termékek piacának 2/3-a van az Ericsson kezében.

Khorsand szerint 2005-re minden mobiltelefonban lesznek beépített Bluetooth funkciók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.