Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 19. 13:48

Megjelent a Microsoft Office legújabb változata Mac OS X operációs rendszerre

A Microsoft ma jelentette meg az Office v. X irodai programcsomagot, amely kizárólag Mac OS X operációs rendszeren működik.

A Microsoft ma jelentette meg az Office v. X irodai programcsomagot, amely kizárólag Mac OS X operációs rendszeren működik.

A szoftver megjelenésétől az Apple azt várja, hogy a felhasználók végre áttérnek az OS X operációs rendszerre. A várt fejlesztések eddig főként azért maradtak el, mert kevés program használta ki az OS X-ben rejlő lehetőségeket. Az OS X tavasszal jelent meg, de az első natív OS X alkalmazások csak nyár végén debütáltak.

Az Office v. X továbbra is ugyanazokat az alkalmazásokat tartalmazza, mint elődje, az Office 2001: a Word szövegszerkesztőt, az Excel táblázatkezelőt, a PowerPoint prezentációkészítőt és az Entourage-et, amely a Windows-on ismert Outlook Mac-es megfelelője.

A programok legnagyobb részben csupán OS X-re lettek átszabva, de új funkciókkal is bővültek. A Microsoft a változást egy-egy X betűvel jelezte, ezért az új Office csomagot alkotó programok valódi neve Word X, Excel X, PowerPoint X és Entourage X.

A Microsoft Office v. X upgrade csomag ára 299 dollár, a teljes verzióért pedig 499 dollárt kell fizetni. Az Office 2001 felhasználók korlátozott ideig 149 dollárért juthatnak a frissítéshez. Akik azonban mostantól év végéig Office 2001-et vásárolnak, ingyen kapják a frissítést Office v. X-re.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról