Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 16. 16:12

Xbox? Jöjjön vissza jövő héten!

Az Egyesült Államokban tegnap hajnal óta kapható az Xbox -- az igazság azonban az, hogy pár órával az üzletek nyitása után mindenhonnan elfogyott a Microsoft konzolja.

Az Egyesült Államokban tegnap hajnal óta kapható az Xbox -- az igazság azonban az, hogy pár órával az üzletek nyitása után mindenhonnan elfogyott a Microsoft konzolja.

Az Xbox összesen közel 15 ezer üzletben kapható hivatalosan az USA-ban. A boltok egy része már csütörtök hajnalban kinyitott, hogy a sorban álló konzolrajongók hazavihessék az Xboxokat. Az üzletek nagy többsége nem is tette ki a dobozokat a polcokra, hanem egyből a raklapokról adták el a gépeket a hosszú sorokban várakozó vásárlóknak.

A Microsoft hivatalosan nem közölte, hány konzolt szállított le a megjelenés napjára, de az elemzők szerint közel 300 ezer Xbox várta a vásárlókat a boltokban. A redmondi gyártó az ünnepi bevásárlószezonban heti 100 ezer Xboxot szállít az üzletekbe és az év végéig mintegy 1-1,5 millió készülék eladásával számol. Az amerikai piacra szánt konzolokat a Flextronics mexikói gyárában állítják össze.

Az Xbox 299 dollárba kerül, ugyanannyiba, mint a legnagyobb rivális Sony PlayStation 2. A Nintedo új konzolja, a GameCube november 18-tól lesz kapható az Egyesült Államokban 199 dolláros áron. A japán cég összesen közel 700 ezer készüléket szállít a boltokba a megjelenés napjára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról