:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 16. 11:59

A hoppon maradt konzolrajongók ismét az eBay-hez fordulnak

Az eBay online aukciós oldalon már az Xbox tegnapi megjelenése előtt is számos, a konzollal kapcsolatos árucikket kínáltak eladásra.

Az eBay online aukciós oldalon már az Xbox tegnapi megjelenése előtt is számos, a konzollal kapcsolatos árucikket kínáltak eladásra.

A vállalat beszámolója szerint október 8. és november 9. között összesen 1280 Xboxszal kapcsolatos és 1245 GameCube-bal kapcsolatos árucikket vásároltak meg az eBay oldalain. A GameCube szeptember 14. óta kapható Japánban, az Egyesült Államokban pedig november 18-án jelenik meg.

Az Xbox tegnap jelent meg az amerikai üzletekben. Akinek már nem jutott a boltokba leszállított közel 300 ezer gépből, az az eBay-en "könnyedén" találhatott magának egyet, igaz, a 299 dolláros kiskereskedelmi árnak akár háromszorosát is ki kellett fizetnie a konzolért.

"Tavaly, amikor hiány volt a PlayStation 2 konzolokból, az eBay volt az egyike azon kevés helyeknek, ahol kapható volt a készülék" -- mondta Jordan Glazier, az eBay üzletfejlesztési igazgatója. "Idén a játékosok már tudták, hova kell menniük Xboxért és GameCube-ért. Ráadásul sorba sem kell állni."

Az eBay ugyanakkor egyfajta műszerként is szolgál a konzolok sikerességének mérésre. Jelenleg 2063 Xboxszal kapcsolatos árucikket találni az oldalon, a GameCube-hoz köthető áruk száma pedig 815. A PlayStation 2 azonban mindkettőt felülmúlja, ugyanis 8641 árucikk a Sony konzoljával kapcsolatos.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.