:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 20. 10:49

Rekordbevétel várható a videojátékiparban

Az amerikai videojátékipar 4,3 milliárd dollár bevételt termelt az év első kilenc hónapjában, ami 34 százalékkal magasabb, mint tavaly -- áll egy hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésben.

Az amerikai videojátékipar 4,3 milliárd dollár bevételt termelt az év első kilenc hónapjában, ami 34 százalékkal magasabb, mint tavaly -- áll egy hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésben.

Az NPDFunworld által készített elemzés szerint a vizsgált időszakban eladott játékkonzolok, kiegészítők valamint szoftverek száma 12 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Szembetűnő a konzolok eladásának növekedése: az év első 9 hónapjában 62 százalékkal több játékgépet adtak el, mint egy évvel azelőtt.

Az erős növekedés minden bizonnyal a PlayStation 2 konzolnak köszöbhető. A készülék ugyan hivatalosan 2000 novemberében debütált az Egyesült Államokban, a késedelmes szállítások miatt nagy mennyiségben csak 2001 tavaszán vált elérhetővé.

Az NPD előrejelzése szerint a Nintendo GameCube és a Microsoft Xbox megjelenése nyomán a játékipar minden bizonnyal rekordbevételt ér el az idén, felülmúlva az 1999-es év 6,1 milliárd dolláros bevételét is.

Az élv első kilenc hónapjának legkelendőbb játékai közül ötöt a Nintendo adott ki, kettőt-kettőt a Sony és az Activision, egyet pedig az Electronic Arts. A legsikeresebb játék a "Pokémon Cryatal" volt, melyet a Nintendo adott ki, második lett a Gran Turismo 3 A-Spec, harmadik pedig a Pokémon Silver.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.