Szerző: mz

2000. április 12. 19:20

Alacsony fogyasztású chipek hálózati eszközökbe

A National Semiconductor megpróbálja meglovagolni az internetes eszközök körül tomboló őrületet, és új, alacsony fogyasztású, integrált processzorsorozatot bocsát ki set-top-boxokhoz, mobil gépekhez és egyéb készülékekhez. A Geode névre hallgató chip 300 MHz-en fut, az eddigieknél hosszabb ideig működtethető az elemek cseréje vagy újratöltése nélkül. A Geode egy Intel-kompatibilis CPU-t, egy grafikai egységek, memóriavezérlőt, hangprocesszort és egyéb funkciókat integrál egyetlen lapkán.
Az eddigi példányokkal szemben a Geode nem 0,25, hanem 0,18 mikronos technológiával készül. Fogyasztása egyes alkalmazásoknál akár 1 W köré is lemehet, míg a meglévő Intel processzorok legalább 4 wattot használnak fel. A chip EBGA és CPGA tokozásban, egyelőre ismeretlen, de várhatóan nagyon előnyös áron érhető majd el.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.